Serving Rio de Janeiro for over 40 years, Galeto Sat's is a neighborhood spot revered for cold Beer and Charcoal Broiled Chicken, a meal for two costing perhaps $15USD and the Food served quick with crispy Fries, Egg Farofa and house Pickles all included with the Bird.
A no-frills spot even under new ownership, most patrons local though translated menus are available, it is beginning at noon that doors open with to the smell of grilled Meat, a rotisserie up front packed full with everything from Pork to Poultry to Steak.
Apparently highlighted in the past by Bourdain, and with a second location in Botafogo, it was minutes after seating in the Copacabana original that an order was placed, chopped Vegetables in Vinegar arriving immediately with the rest not far behind.
Cooled only by fans, a situation likely more relevant during summer as the rotisserie releases a significant amount of heat, it is immediately on Chicken that eyes focus when plates arrive, bronzed skin and fragrant flesh each expertly cooked while the better starch is a toss-up between oilless Spuds and fluffy mounds of Casava Flour fried with Eggs.
Galeto Sat's, é aquele lugar que dá pra ir com a galera para comer petiscos e beber.
A polenta com cremisinho estava uma delícia, assim como o brigadeiro de colher.
Meus amigos dizem que o coração ❤ de galinha lá é muito bom.
No local tem mais drink que no cardápio, se você não gosta de cerveja 🍻 e prefere drink como meu caso, sugiro ver o bar primeiro antes de pedir pelo cardapio.
Tem uma equipe boa de seguranças que ficam antenados a qualquer movimento.
Não tem acessibilidade ♿ no local, corredor e banheiro 🚻 muito estreito.
#comidadeboteco #galetosatscopacabana
Sem comentários. Morei 3 anos na Prado Junior e o Sats virou um dos meus lugares preferidos. Agora volto como turista para matar a saudade e tudo continua gloriosamente igual: o chopp cremoso, a maior carta de cachaça do Rio, a linguiça com limão, o pão carregado de alho. Também recomendo o contrafilé e a farofa de ovo pra quem vem com mais fome. Viva o Sats!
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